Вантажівкам та сільськогосподарській техніці, вага яких перевищує 40 тонн, заборонено рухатися дорогами загального користування. Порушників штрафуватимуть. Платитимуть не лише водії, але й власники транспортного засобу.

Розмір грошового покарання складає 510 гривень для водіїв та 680 гривень для посадових осіб, які відповідальні за транспортний засіб.

Заборона виникла у зв`язку із тим, що під час жнивної кампанії збільшилася кількість "важковаговиків" на автошляхах, які псують дорожне покриття.

Наразі опубліковано параметри вантажівок, яким забороняється користуватися загальними дорогами. Це транспортні засоби та їх склади з навантаженням на одиночну вісь понад 11 т, здвоєні осі - понад 16 т, строєні осі - понад 22 т або фактичною масою понад 40 т.

Крім цього, забороняється рух транспортних засобів із навантаженням на вісь понад 7 т або фактичною масою понад 24 т автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Проте в окремих випадках можна отримати дозвіл на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні. Ця послуга здійснюється через центр надання адміністративних послуг.