Скільки пам'ятаю себе - любов до книжки в моїй сім'ї була завжди, від самого малечку і до нині. Читали всі, читали багато, читали все! А що ж робити нині, у розвиток технологій, коли книжки замінюють на гаджети та цифрові забавки? Як навчити дитину читати і любити цей процес та й книжки в цілому - чиайте далі!

Різноманітні забавки, навантаження у школах, завдання, почасти може відбити у дитини бажання читати. Проте саме завдяки цьому процесу ми розвиваємося, поповнюємо лексичний запас, вчимося грамотності, розвиваємо уяву.

Але нам, дорослим, потрібно не забирати важливість цієї звички. Зокрема і тим, вякий спосіб прививаємо її - з-під палиці не надто багато бажання читати, та "кайфувати" від цього.

Декілька порад, аби читання стало вашим улюбленим та корисним зпаняттям.

1. У вашому домі повинні бути книги

Різноманітні, різні за жанрами. Багато. Всюди. Дитина росте, розвивається - і в певний період таки дотягнеться до книжки, і "пірне" у цей захопливий світ.



pic

2. Особистий приклад всіх членів сім'ї

Не може дитинча читати, коли батьки та близькі перебувають всеь час в "онлайні". Тобто: в гаджетах, соцмережах, іграх і т.д. Читайте самі, показуйте гідний приклда - і тоді на результат не доведеться довго чекати.

3. Читайте дитині вголос

Дитина пізнає світ через нас, дорослих. Це її розвиток, пізнання світу. А ритуал щоденного читання перед сном - налаштовує дитину на позитив, приємні сновидіння. Голос мами чи тата, котрий виразно озвучує того чи іншого героя закладає в дитині поняття про добре та погане, правильне та ні.



pic

4. Купуйте яскраві та цікаві книжки

Цікаві для дитини. Підбирайте книжки згідно віку, розвитку та вподобань дитини. Окрім змісту оформлення книги також відіграє значущу роль.

5. Постійно розповідайте

Я читав, Моя улюблена книжка (автор), А почитай ось це - розповідайте дитині про ваші книжкові вподобання, те що ви читали в дитинстві, що запам'яталося. Показуйте свій життєвий приклад.



pic

Заборони гаджетів, комп'ютерів та іншого не зробить ваше чадо книгоманом, обожнювачем їх. Дитина повинна любити цей процес, бачити користь від цього, власну зацікавленість процесом. Тоді примус буде неважливим - задовлення від гортання сторінок (паперових чи то-пак електронних) буде. І буде результат. На все життя.