Автостоп-ідеальна річ, якщо ви любите подорожувати, але не можете дозволити собі витрачати великі кошти. Все ж цей вид подорожі може бути досить небезпечним, адже ніколи не знаєш, хто може стати твоїм попутником. Для того, щоб бути впевненим у власній безпеці варто озхнайомитися з ОСНОВНИМИ ПРАВИЛАМИ ПОДОРОЖІ АВТОСТОПОМ.


Правило №1. Їдьте в парі з другом чи подругою. Звичайно, що ви сміливі, впевнені в собі і таке інше, але у двох вам буде набагато безпечніше, а це найголовніше.


pic
Правило №2. Зовнішній вигляд Виглядайте пристойно. Від того,як ви виглядаєте залежить чи зупиниться водій. І, головне, який саме водій. Не потрібно одягатися занадто відверто, адже вас можуть попросту неправильно зрозуміти. Якщо ви зупиняєте автомобіль у нічний час-подбайте про світловідбиваючі елементи.


pic
Правило №3. Місце для стопу Місце де ви будете зупиняти автомобіль дуже важливе, від нього залежить наскільки швидко вас "підберуть". Також, це місце має бути зручним для зупинки авто.

Правило №4. Таблички Підготуйте декілька табличок. Це може бути звичайний картон формату А4, на ньому варто вказати місце куди ви прямуєте.



pic
Правило №5.Настрій Що вам, що водію буде набагато приємніше їхати, якщо ви будете позитивно налаштовані. Зазвичай автостоперів підбирають для того, щоб було з ким поговорити в дорозі. Тим більше, якщо поїздка має бути тривалою.

Правило №6. Ціна Зупинивши машину ви маєте дати зрозуміти водію, що їдете безкоштовно. Якщо ви не попередите- в кінці поїздки на вас можуть чекати неприємності.

Правило №7.Повага Поважайте водія, який згодився вам допомогти. Не паліть в салоні, обходьте стороною теми політики,релігії, не вступайте в суперечки,не критикуйте музичний смак водія. Не забувайте, він завжди може вас висадити зі свого авто ;)