Відпочинок - час для батьків та дітей. Безтурботно проводити літні дні, не бігти до садочка та школи, не виконувати домашні завдання, а просто насолоджуватися сонечком та літом. Для вас підібрали (*топ-10 варіантів цікавого та емоційно насиченого відпочинку.*)

1. Розвішування білизни: корисне та приємне заняття

Малюки завше повторюють все за дорослими, а привчати їх до порядку потрібно із малечку. Тому аби не "відбити" у дитини бажання допомагати - дозволяйте їй, віддайте частину випраної білизни з її особистими речами. Дайте прищіпки, нехай вовтузиться, чіпляє, намагається самостійно виконати завдання. Навіть якщо певна річ впаде на підлогу чи землю - не сваріть, нехай спробує ще раз. Довіра - понад усе.



pic

2. Юний садівник

Ось тут дайте волю всім почуттям дитини - земля, лопатка, насінинки, паростки рослин - нехай робить власний міні-квітник чи міні-тепличку. Все у її волі!



pic

3. Малювання...водою на асфальті

Валики, пензлики, відро та вода - все, що потрібно для цього веселого заняття. Не просто папір та фарби, а асфальт та різноманітні приладдя - нове, цікаве та неординарне.



pic

4. Іграшки льодовикового періоду

Вам знадобляться повітряні кулькі, невеликі іграшки, котрі в них помістяться та вода. котрою все це заливаємо. Кладемо до морозильної камери - і вуаля! Заморожені чудернацькі "льодянки" із іграшками всередині. А під час танення - точнісінько як білка із "Льодовикового періоду".



pic

5. Кольорові морські камінці

І мова йде не про солодощі, а про звичайнісіньке розмальоване каміння. Не потрібно шукати скельця, котрі хвилями викидає на берег, а самі створюємо собі таке різноманіття - каміння, фарби, ваша уява - і нова забава готова.



pic

6. Малюємо крейдою та вивчаємо анатомію

Обмальовуємо один одного на асфальті крейдою по формі тіла, а в середині намальованого розташовуємо наші органи. Кістки, серце, мозок - і ваша дитина із молодшого віку вже буде знати основи анатомії.



pic

7. Юні художники

Величезні листи паперу, або звичайний А4, склеєний один до одного у дуууже великій кількості. І вперед! Руками, пензликами - чим до вподоби, а потім ці шедеври можуть прикрасити дитячу кімнату юного художника.



pic

8. Вироби з пластику

Здавалося б, цей пластик можна викинути або віддати на переробку. Але він вам знадобиться аби зробити ось такі чудові шедеври. Зі звичайних пластикових кришечок можна скласти картину-мозаїку. Головне бажання та фантазія.



pic

9. Пошуки загублених речей

Розкидайте у кімнаті фосфорні браслети, палички або ж діодні елементи. А поміж них всілякі дрібнички - інехай дитина, у темноті відшуковує все "загублене". Хто більше знайде - той і переможець.



pic

10. Старі речі - нове життя

"Халабуда" зі старого непотребу виявляється може бути цікавою та надзвичайною. Змайструйте літак, корабель або ж автомобіль. Все, що вам до вподоби. І радійте разом із вашою малечею.



pic