Земельний конфлікт спалахнув у селі Городище Рівненського району. 9-людей – членів кооперативу „Електрон - 3” стверджують, що у них незаконно відібрали земельні ділянки. Рівнянка Валентина Охота – одна з потерпілих.

У 1992-ому році вона отримала тут 8 соток землі для ведення сільського господарства. Жінка справно платила членські внески до кооперативу аж раптом їй повідомили, що її земельна ділянка більше їй не належить. І це в той час, поки вона знаходилась на лікарняному ліжку.

Таке ж повідомлення отримав і Володимир Філонович. Колишній голова кооперативу йому пояснив: земельну ділянку в нього відбирають через неналежне ведення сільського господарства.

Таким чином без земельних ділянок залишились 9-членів кооперативу. Вони переконані: це відбулося незаконно. І звинувачують у цьому колишнього голову Олега Мартинюка. Він нібито сфальсифікував усі документи, а ділянки поділив між родичами та знайомими.

Зустрітись з колишнім головою кооперативу „Електрон - 3” Олегом Мартинюком знімальній групі програми „Патруль” не вдалося. Спершу він погодився відповісти на звинувачення людей, та згодом просто зник. Втім, ще під час першої телефонної розмови запевнив, що обвинувачення проти нього надумані, а він жодних документів не підробляв.

Втім, у прокуратурі Рівне нського району, куди звернулись потерпілі, цим заявам не повірили і після проведення до-слідчої перевірки порушили кримінальну справу. Слідчі знайшли низку порушень.

Володимир Дяк сподівається: після рішення суду людям повернуть їхні ділянки. Коли люди знову стануть законними власниками своїх земельних ділянок, поки невідомо. Адже спершу суд має оголосити рішення у кримінальній справі. Якщо для потерпілих воно буде позитивним, це відкриє шлях до повернення ділянок. Тож єдине, що радять правоохоронці ошуканим, це запастись терпінням і чекати.