Вже з початку минулого тижня з цієї нагоди їх радо вітала і влада, і правоохоронці і представники усіх галузей, робота яких пов'язана із публічною діяльністю. За високий професіоналізм кращих представників четвертої влади нагороджували а іншим дякували. Втім самі акули пера та майстри мікрофону кажуть, головне не нагороди - а підтримка простих людей. Представниками яких і є журналісти.

Валентина Романюк власний кореспондент радіо Свобода вже більше десяти років. Її повідомлення про рівненські події звучать в усьому світі. Ця тендітна жінка має дві вищі освіти - журналістську та юридичну. Втім, її нове захоплення, не пов'язано з жодним із них. Зробити неймовірне для багатьох Валентину спонукали колеги які подарували їй скрипку.

Втім одразу втілити у життя свій задум, Валентині не дали родинні проблеми. Та коли залишилося дуже мало часу вона вирішила - треба вчитися. І тут знову таки допомогли колеги журналісти. Михайло Іванів - колишній ведучий телеканалу Рівне 1 та чи не найкращий скрипаль нашої області взяв собі дорослу ученицю.

Два місяці занять разом з маестро таки дали результати. Валентина грає не лише Полонез, але і інші твори.

Маестро каже, допомагає те, що Валентина непогано вміє грати на фортепіано. Спільні заняття музикою у цього дуету переросли навіть у концертну форму. На випускному власної доньки Валентина грала разом із Михайлом Іванівим.

Валентина впевнена, більшість журналістів мають неабиякі таланти не тільки на професійній ниві. Багато серед них і музикантів, хоч не таких знаних як Михайло Іванів.

Валентина мріє. що вже на наступний рік до дня журналіста зможе організувати своєрідний концерт або фестиваль для рівненських журналістів музикантів.