Які б нові стилі не "вривалися" у весільну моду, проте від весільних традицій нікуди не дітися. Ось про декілька з таких, - читайте далі.

1. Традиція покривати голову нареченої фатою

В першу чергу фатою покривають голову нареченої, щоб вберегти її від вроків. А по-друге, фата - це символ чистоти й невинності.

2. Зв’язування рук

Під час церемонії руки наречених зв’язують вишитим рушником, щоб показати їх злиття в одне ціле.



pic

3. Традиція зустрічати молодих з короваєм

Це роблять, для того, щоб довідатися, хто буде головою в молодій родині. Все-рівно, чи будете ви його кусати, чи відламувати по шматку, головне - у кого шматок більший - той і буде головою в сім’ї.

4. Звичай бити на весіллі посуд

Зазвичай, б'ють або келихи нареченого й нареченої, або тарілки. Роблять це на щастя. А потім дивляться по уламки, хто першим з'явиться в молодих: хлопчик або дівчинка. Великі уламки - до хлопчика, дрібні - до дівчинки.

5. Зняття фати

Ця традиція зараз переживає своє відродження. Ближче до закінчення свята, мати нареченого знімає нареченій фату і одягає хустину, як символ того, що її покидає статус «дівчини» і вона стає заміжньою жінкою.



pic

6. Традиція викуповувати наречену

Це найкрасивіша й хвилююча частина весілля. Наречений повинен пройти кілька випробувань, у яких він показує свої сили й розум. Якщо щось не виходить, то відкуповується грошима, цукерками або спиртним.

7. Традиція кидати букет нареченої

Наприкінці весільного вечора, за традицією, наречена кидає свій весільний букет не заміжнім дівчатам. Хто піймає цей букет - наступною вийде заміж. До речі, сьогодні букет нареченої вважається основним елементом квіткового декору весілля. Тому важливо, щоб букет, бутоньєрка нареченого, квіткові композиції на весільних столах були зроблені в єдиному стилі і гармоніювали між собою.

Джерело: girko.lviv.ua