На Рівненщині не вистачає вчителів. Навіть гуманітарний університет не може заповнити брак фахівців з хімії, фізики та інформатики. Адже майбутні студенти - педагоги не хочуть працювати за спеціальністю. Їм більше до вподоби робота у приватних фірмах. Чому так, дізнавалася Анна Яцук

Новий навчальний рік приніс нові проблеми. Цього разу кадрові. Начальник управління освіти Віталій Новак каже, нині у рівненських школах бракує фахівців математичного напряму. Не вистачає вчителів з хімії, фізики та інформатики.

В області ситуація не краща. Там так само скаржаться на брак педагогів з математичних предметів. Чиновники кажуть, працювати у школах ніхто не хоче. Адже через малу кількість учнів у вчителів мале навантаження, а отже і низька зарплатня. Головний освітянин області бачить один вихід - залучати до роботи студентів з гуманітарного університету.

На факультеті математики та інформатики гуманітарного університету розповідають, щороку вони випускають майже сотню майбутніх педагогів. Щоправда половина з них за спеціальності не працює. Причина банальна - низька заробітна платня.

більшість студентів педагогів у школі працювати не хочуть. Кажуть, при хорошому знанні комп'ютера їх візьмуть на роботу у будь-яку приватну фірму. А зарплатня там значно вища.

Освітяни переконують, якщо ситуація не зміниться, то за кілька років у школах взагалі не буде кому працювати.