Відмовитися від косметики жінкам, звісно, несила. Однак, те, що робить прекрасну половину людства ще красивішою, водночас може неабияк нашкодити здоров'ю.

Адже у косметичних засобах містяться інгредієнти, які насправді є токсинами.

Парабени

Використовуються як стабілізатори у багатьох косметичних засобах. Здатні викликати онкологічні і репродуктивні хвороби. А, крім того, викликають алергію, вугри, подразнення та пошкодження шкіри.

Оксибензон

Небезпечний для людини тим, що вражає ендокринну систему. А між тим, його активно використовують при виробництві сонцезахисних засобів. В результаті виникають алергії, ушкодження клітин, а також можливе ураження плоду у вагітних.

Свинець

Отруєння свинцем зазвичай відбувається через продукти і воду, однак, також цей хімічний елемент може міститися у помадах чи фарбі для волосся. Свинець — надзвичайно токсичний метал, що вражає усі органи і системи людини, передусім — нервову.

Ртуть

Дуже отруйна речовина, з котрою потрібно поводитися вкрай обачно. Вона здатна пошкоджувати клітини мозку. В основному її використовують під час виробництва туші.

Гідрохінон

Це парфумерна органічна речовина, що належить до фенолів. Застосовується в основному у препаратах для відбілювання шкіри. Може викликати онкологічні хвороби і проблеми репродуктивної системи. Заборонене у Великобританії.

Формальдегід

Канцероген, колись використовувався як засіб для дезінфекції. Зараз може міститися у лаках для нігтів, туші і шампунях. В ЄС він заборонений.

Триклозан

Використовують в антибактеріальних і дезинфікуючих засобах, а також у дезодорантах. Може викликати рак і ендокринні хвороби. Крім того, шкодить навколишньому середовищу.

Фталати

Колись широко використовувалися для виготовлення дитячих іграшок. Зараз можна зустріти у парфумах, лосьйонах тощо. Можуть викликати порушення в ендокринній системі, а також провокувати рак печінки, легень і нирок.

Етоксилована поверхнево-активна речовина (ПАР) і 1,4 діоксан

Ніколи не розглядалося як токсин, оскільки порівняно з етиленоксидом, що викликає онкохвороби, решта речовин здаються безпечнішими. Однак, приблизно 57% усіх дитячих кремів містять 1,4 діоксан. Ліпше таки утриматися від препаратів, у складі яких є речовини, що починаються на «eth».