Більше інформації - менше абортів. За таким принципом на Рівненщині діятиме проект "Разом до здоров'я". Зберегти репродуктивне здоров'я мешканців області, запобігти абортам, безпліддю та венеричним захворюванням обласним медикам віднині допомагатиме Агенство США з Міжнародного розвитку.

Аборт для українців - сьогодні основний метод регулювання народжуваності, кажуть медики. І хоча на Рівне нщині абортів роблять менше, ніж загалом по Україні, утім із року в рік їхня кількість зростає, в тому числі й серед неповнолітніх. Змінити таке ставлення на користь сучасних засобів контрацепції прагнуть учасники проекту "Разом до здоров'я".

Рівне нщина -13-та область в Україні, залучена до проекту. На початку року обласна рада прийняла власну програму збереження репродуктивного здоров'я населення. Її мета - зменшити не лише кількість абортів і венеричних захворювань, але й рівень малюкової смертності - до 2015 року на 25 відсотків. Тепер місцевим охоронцям здоров'я у цьому допоможе американська агенція з Міжнародного розвитку.

Допомагатимуть американці не лише інформаційними тренінгами для медпрацівників і просвітництвом населення, але й фінансово - на втілення проекту в області агенція з Міжнародного розвитку витратить не менше 100 тисяч доларів. А для населення із групи ризику та малозабезпечених сімей обіцяють ще й гуманітарну допомогу - безкоштовними контрацептивами.