З настанням липня, садівники задаються питанням — а чим можна зайняти себе в саду, та ще в липні місяці, коли все уже посаджено? У сьогоднішній статті ми постараємося відповісти на таке хвилююче питання. Тепер уважно читаємо, вивчаємо інформацію і швиденько побігли в сад.

Першим ділом — прибираємо падалицю! Як можна частіше збирати опалі, особливо уражені плодожеркою фрукти плодових дерев. На нижню частину дерев яблуні, груші, сливи накладайте ловчі пояси з мішковини, гофрованої або газетного паперу шириною 10-15 см, обв’язуючи шпагатом, щоб краї нещільно прилягали до штамбу і служили притулком для лялькування гусениць.

Турбота про майбутній урожай — не забуваємо! Липень це не тільки місяць дозрівання поточного врожаю, але і період формування плодових бруньок — основи врожаю наступного року. Рослини в цей час не повинні відчувати нестачу в харчуванні — проведіть позакореневе підживлення (обприскування) повним мінеральним добривом з мікроелементами (можна використовувати комплексні добрива, наявні в продажу).

Наливайся, ягода! У перший тиждень липня, коли ягоди наливаються соком, малину, смородину і аґрус підгодуйте розчином коров’яку (1:8) з додаванням 50-60 грамів суперфосфату і 100-150 грамів золи або 30 грамів калійної солі. Під малину внесіть по піввідра на погонний метр, під смородину і агрус — по відру на 1 кв. м. В суху жарку погоду не забувайте ягідники поливати.

Позбавляємося від плямистості на полуниці садовій! Щоб знизити поширення на суниці садовій (полуниці) плямистості, обприскуйте її 1%-ним розчином бордоської суміші.

Джерело