Всі помітили, що цьогорічне літо відрекомендувало себе різкою зміною погоди.Такі погодні умови можуть негативно відобразитись на вашому стані здоров’я. Сухість у носі, підвищена температура, почервоніння очей, біль у голові, чхання — перші симптоми нежиті, від яких необхідно швидко позбутись, щоб вона не переросла у застуду.

Нежить є першою ознакою застуди. Якщо ви прокинултсь вночі і виявили, що ніс закладений, а спеціальних крапель вдома немає, можна відновити носове дихання, скориставшись розчином морської солі.

Жіночий інтернет-журнал hollydolly.com.ua пропонує наступний рецепт приготування розчину: на склянку кип`яченої води - одна чайна ложка морської солі. Зверніть увагу на те, аби сіль була без ароматизаторів. Розмішуємо сіль до повного її розчинення у воді. Розчином кімнатної температури промиваємо ніс, набравши його в шприц (без голки), або в чайник з вузьким носиком.

Промивати ніс найкраще над раковиною або у ванній. Потрібно нахилити голову над умивальником, в одну ніздрю вставляємо шприц (без голки), а з іншої ніздрі розчин повинен виливатися, проходячи через носоглотку. Промивання носа розчином морської солі або морською водою знімає набряк та запалення з носоглотки.



pic

Лікарі рекомендують час від часу промивати ніс таким розчином для профілактики захворювань, які передаються повітряно-крапельним шляхом.

Будьте здорові!