Рано вставати та не сподіватися на батьківську допомогу протягом трьох днів у польових умовах доведеться сотні дітей із всієї області. Вони - дружини юних пожежних, які зібралися поблизу Рівного аби поборотися за звання найкращого.

Юнаки й дівчата віком від тринадцяти до сімнадцяти років з'їхалися з усієї Рівне нщини на збір-змагання "Школа безпеки" та фестиваль "Дружин юних пожежних". Три дні 15 команд демонструватимуть свої вміння та кмітливість. Такі пізнання й навики стануть у пригоді не тільки у змаганнях, а й у житті, — переконані рятувальники.

Радіють можливості позмагатися з командами з інших куточків області й самі учасники. Вони сумлінно готувалися та сподіваються на перемогу.

Розпочалося змаганні із бойового розгортання. Наступне завдання — гасіння умовної пожежі. Щоб дістати рукав й пустити струмінь води у ціль, команда має хвилину. І звісно, із пожежі потрібно винести потерпілого. А ще команди повинні вміти рятувати потопельників, надавати першу допомогу потерпілому, одягати захисний хімічний костюм, орієнтуватися на місцевості. За підсумками дві команди переможниці демонструватимуть свої вміння вже на Всеукраїнських зборах.