До них готувалось більше як 12 з половиною тисяч школярів. В області сформували 28 пунктів тестування - у Дубні, Сарнах, Кузнецовську, Дубровиці, Рокитному та звісно Рівному. Перші тести - з рідної мови, української. Вона лідер серед предметів, знання з яких вирішили оцінити випускники цьогоріч. У Рівному у 2 школі українську мову та літературу згадували понад 230 випускників із різних районів області.

Ще з ранку тут був натовп випускників та їх батьків. На тригодинне тестування його розділили по різні сторони шкільних стін. Більш як чверть тисячі школярів посідали за парти, а їх батьки залишилися переживати за чада під гарячим червневим сонцем. Втім турбувалися не лише за власних дітей, але й за тих, кого на тестування не допустили.

Кому ж пощастило — вже об 11 годині розпочав тестування. Самі діти кажуть тести були не складні. А ось чи допоможуть вони вступити до омріяного вишу сумніваються. Чиновники від освіти - більші оптимісти. Впевнені тестування - річ корисна. І знання показують і дисциплінують. А заважаючи на те, що тестування відбуватимуться ще до 23 червня радять