Через мережу Інтернет купують не лише одяг чи побутову техніку. Підприємливі продавці тепер реалізують он-лайн і чорницю. Найдорожча чорниця приїде до вас із США. За трохи менше півкіло «заморської» доведеться викласти 1720 гривень.

Проте чи насправді ягоди будуть американські – не факт. Адже це лише країна виробник (принаймні, так вказано в оголошенні), реалізація ж відбувається зі Львова.

Любителям чорничного киселю за 300 грам цього ласоща в консистенції порошку доведеться заплатити 120 гривень.

Джем коштуватиме менше – майже 80 гривень за 270 грам.

Стільки ж коштуватиме і варення чи компот (залежить від об’ємів купленого).

За 10 грамів сухого екстракту чорниці в Інтернеті правлять в середньому 27 гривень. 100 грамів шоколаду з чорницею – 62 гривні

А от сироп шипшини «з ягодами чорниці» (зверніть увагу – чорниця – в лапках – прим. авт) продають за 34 гривні 280 мілілітрів. Скільки там «чорниці» і скільки «шипшини» можна здогадатися за ціною.

Розчинний напій з ягодами чорниці і лісових ягід коштує 145 гривень. Але треба бути уважними до характеристик. Тут вказано, що він розчинний. Тому й за якістю він може бути не кращим, ніж розчинна кава. До того ж, що то за ягоди, які розчиняються повністю?

Для бажаючих покращити здоров’я, в тому числі – очей, продають екстракт чорниці в капсулах. За 60 таких американських правлять 420 гривень.

А от ароматизатор рідкий чорниці (можливо, саме його застосували у сиропі з «ягодами чорниці», чи у розчинному напої – див. вище) коштує 877 гривень. Як то кажуть, просто додай води. Головне, аби потім зі здоров’ям не було проблем. Є й значно бюджетніший варіант такого ароматизатора – 10 грам за 21 гривню.

Проте слід пам’ятати, купивши дешево, можна заплатити дорого…у лікарняній палаті.

270 гранул екстракту японської чорниці (вага кожної 67 грам), яких має вистачити на 90 днів (це виробник; реалізатор – у Києві), коштує 650 гривень.

Для тих, хто полюбляє збирати чорницю сам, але не любить стояти в позі «Г» цілими днями, продають комбайн для збору ягід. Коштує він 180 гривень. Проте слід пам’ятати, спустошені таким чином кущі травмуються і погано відновлюються, навіть гинуть.

Тому наступним поколінням може не пощастити їсти чорницю. Хоча, вони зможуть компенсувати цей недолік, спровокований «предками», ароматизаторами за 21 гривню...

Якщо ж не бажаєте японо-американської екзотики, а відерко чорниці, яку можна помацати при отриманні, тут ціна коливається від 5 до 50 гривень. А от скільки її вам привезуть, скажімо за 5 гривень – потрібно уточнювати у продавців.

Також при купівлі будь-якого товару в Інтернеті слід врахувати і ціну за доставку, яка залежатиме від ваги і габаритів отриманої посилки.

Загалом, пропозиції інтернет-торгів у плані чорниці- безмежні і на будь-який смак. Проте перш ніж зважитись на таку купівлю, слід добре подумати, ознайомитися з характеристиками і головне – із законодавством щодо торгівлі в Інтернеті. Адже захищений той, хто поінформований.

Детальніше, як купувати в Інтернеті і не "прогоріти", дивіться тут: Покупки на дивані або як не стати жертвами інтернет-магазинів [ВІДЕО]

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic