Аби мати бездоганний вигляд завжди - жінки вдаються до різних косметичних процедур. Одна із таких - лазерна епіляція. Така процедура допоможе позбутися вам небажаного волосся на тілі, але окрім такої значної переваги вона має і ряд негативних моментів. Яких саме? - читайте далі.

На сьогоднішній день модною альтернативою депіляції є так звані світлові методи епіляції, що обіцяють позбавлення від небажаного волосся раз і назавжди: лазерна епіляція і фотоепіляція. Висока ефективність світлових методів епіляції пояснюється впливом безпосередньо на волосяну цибулину (фолікул), що виконує репродуктивну функцію, тобто відповідає за постійне зростання кожного конкретного волоска. Під час процедури світловий потік, що потрапляє на шкіру, максимально поглинається меланіном - барвником пігментом, що знаходиться у волосі взагалі і у волосяному фолікулі зокрема, і перетвориться в теплову енергію. Швидкий нагрів фолікула викликає його необоротне руйнування, відбувається так звана термокоагуляція. Волосяна цибулина гине, і волосся на цьому місці більше не росте.

pic Хто повинен проводити цю процедуру? До єдиної відповіді на це питання ще не прийшли. Деякі вважають, що дану операцію можна довірити лише дерматологу або дипломованій медсестрі (якщо за її роботою спостерігає лікар), інші вважають, з виконанням цієї процедури може спокійно впоратися і косметолог. Проблема полягає в тому, що при неправильному використанні апарату лазерне випромінювання викликає побічні ефекти, найбільш серйозними з яких є утворення рубців і знебарвлення окремих ділянок шкіри, тому, треба думати, що довірити себе можна лише досвідченому (бажано перевіреного) фахівця. Те, що в багатьох клініках працюють саме дерматологи дуже правильно, адже тільки справжній професіонал може виконати лазерну епіляцію строго за технологією, тим самим знизивши ризик виникнення побічних ефектів. Якщо ви знайшли клініку з розцінками на порядок нижче, ніж в інших клініках, то ви повинні розуміти, що раз нижче ціна, то і якість надаваних послуг там значно нижче, але хіба в даному випадку гра варта свічок? Як нам здається, більш розумним рішенням є заплатити трохи більше, але убезпечити себе від яких би то не було неприємних моментів.

pic Що потрібно обов'язково знати про лазерну епіляцію? - Лазерна епіляція є сучасним високоефективним методом усунення небажаного волосся, результат якого непорівнянний з результатом, одержуваним внаслідок депіляції. - Лазерна епіляція застосовується на будь-якій ділянці шкіри, включаючи надчутливі області (особа, глибоке бікіні). Використання даного методу забезпечує максимально тривалий ефект з усіх можливих. - Лазерний промінь впливає точково, вибірково, виключно на волосся, а безпека застосовуваного світлового випромінювання для шкіри, органів і систем організму неодноразово доведена численними науковими дослідженнями. - Виключено стимулюючий вплив на ріст волосся в цілому (збільшення загальної кількості, ущільнення структури) і на напрямок росту зокрема, результатом якого є вростання окремих волосків. - Лазерна епіляція є лікувальною процедурою, показаної при наявності проблеми врослого волосся, ендокринних та інших захворюваннях, що викликають надмірне оволосіння (в якості допоміжної процедури), або алергічних і запальних реакціях на інші види епіляції. Робити таку процедуру чи ні - справа ваша. Проте, варто знати про всі переваги та недоліки аби вберегти себе від неприємних наслідків. Джерело: karapuz.club