Учасники зібралися у 18-й раз аби потішити рівнян та гостей міста народними промислами та фольклором. Серед лицарів, вишиванок, музики та танцю гарного настрою шукали і наші журналісти.

Живопис, вишивку, вироби з дерева, соломи та шкіри, а ще кераміку привезли до Рівне нського краєзнавчого музею. Зі своїми роботами майстри завітали на «Музейні гостини», щоб себе показати й на інших подивитися. Від розмаїття краму у рівнян очі розбігалися. Жінки охкали біля батіку. Щоб обійти усіх майстрів й затриматися біля кожної ятки хоч на хвилинку, потрібно щонайменше три з половиною години. Бо запросили цьогоріч на свято понад дві сотні народних умільців. Організатори приємно здивовані: зібралося стільки люду, що «Музейні гостини» у Рівному нагадують знаменитий ярмарок у Великих Сорочинцях.

А от полотна на музейному подвір’ї досі не ткали. З успадкованим від матері верстатом ткаля приїхала зі Степаня. Справу знає добре, за ткацьким верстатом уже 60 років. А розважали рівнян та майстрів звичайно ж українськими народними піснями. Дітлахи тішилися лицарями. І без сувеніра не залишився ніхто.

Виробами декоративно-ужиткового мистецтва „Музейні гостини” у Рівному цього року розцвіли вже у вісімнадцяте.