Перейти на повну монетизацію вартості проїзду пропонують чорнобильцям у Міністерстві соціальної політики України. Якщо раніше ліквідаторам аварії на ЧАЕС для безкоштовного пересування у громадському транспорті достатньо було показати посвідчення, то тепер у міністерстві планують кожному з них виділяти рівні суми грошей для оплати проїзду.

На думку міністра соцполітики Андрія Реви, монетизація проїзду дозволить справедливо використовувати суми коштів, виділених на проїзд.

«Пільговик, скажімо, чорнобилець, який має право на безкоштовний проїзд, у великому місті може користуватися ним щодня. А житель віддаленого села — може, раз на рік, коли вирішить відвідати родичів десь в Україні. Тому, вважаю, справедливо буде замість умовної пільги надати людям однакові суми грошей. А на що вони їх зрештою витратять: на продукти, ліки чи відпочинок — вирішать самі. Саме так буде справедливо», - повідомив Рева.

В той же час, голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка зазначив, що окрім монетизації пільг чорнобильців, їм слід повернути рід пільг, яких їх позбавили незаконно.

«Мова йде про пільги на оплату «комуналки», забезпечення санаторно-курортними путівками та коштами на оздоровлення. Діти, які постраждали під час аварії, втратили пільги при вступі у навчальні заклади та на оплату харчування. Скасували і матеріальну допомогу чорнобильцям»,- повідомив Микола Кукуріка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конституційний суд повернув суддям часів Януковича матеріальне допомогу на утримання та ряд інших пільг.