У Рівному майже третина військовослужбовців 13-го армійського корпусу виконувала миротворчі місії в інших країнах. Чесні, мужні, відкриті і справжні професіонали - їх майже не знають в обличчя, але вони герої нової доби.

Начальник армійської авіації 13 армійського корпусу полковник Володимир Пастухов у Рівному буває не часто. Він розривається не тільки між небом та землею, але й різними країнами. Він бачив небо із середини над Німеччиною, Афганістаном, Югославією, С'єра-Ліоне, Гвінеєю та Ліберією. Каже: "Небо, небом та головне - земля".

За 35 років шлюбу із небом Володимир Пастухов налітав майже 4 тисячі годин. Навчився не тільки розумітися на льотній техніці але конкурувати з метеорологами. Може прогнозувати погоду тільки поглянувши на небо. Сьогодні Володимр Пастухов виконує миротворчу місію в Ліберії. Разом із українськими військовослужбовцями та колегами з інших країн він військовими літаками перевозить техніку та вантажі, людей та медичне обладнання, евакуюють поранених та супроводжують у повітрі переміщення військ. Льотчик каже - місія в Ліберії не найлегша в його житті. Втім вміння розумітися із людьми та великий досвід допомагає Володимиру Пастухову не тільки за межами рідної країни. На ліквідації повені у Закарпатті він зробив неможливе для інших та допоміг не одному десятку потерпілих людей. Попри велике навантаження Володимир Пастухов завжди тримає себе у формі. Займається спортом і пропагує виключно здоровий спосіб життя. Впевнений небо підкориться тільки здоровій людині. А ось любити його може кожен.