Друге підборіддя – це товстий шар жиру, який обвисає внизу підборіддя і може змінюватися у розмірі, залежно від різних причин, як-от: ожиріння, млявість тканин, вік тощо.

Ось найпростіші вправи, які допоможуть позбутися можливого болю у шиї та її ділянці:

Сидячи або стоячи, подивіться вгору. Підніміть підборіддя і коли ви зробите це максимально, міцно стисніть губи та застигніть у такій позі на декілька секунд. Ви побачите, наскільки добре розтягнеться ваша шия.

Повільно нахиліть голову в один бік, затримайте так на декілька секунд, а потім нахиліть її в інший бік.



pic

Вправа з м’ячем

Поставте тенісний м’яч собі під підборіддя і затримайте його притискаючи. Притискайте, а потім одразу ж відпускайте. У результаті ви зміцните саме ту область, де так часто шкіра стає млявою.

Жуйте гумку()

Жування гумки – це проста та цікава вправа, яка також допоможе зміцнити м’язи. Ви можете привчити себе робити це декілька разів на день, намагаючись розрухати щелепу або навіть виконувати вправу з відкритим ротом. Найкраще жувати гумку, коли ви самі вдома, і купувати її без цукру, аби не виникало проблем із зайвою вагою та яснами.



pic

Зверніть увагу на харчування

Якщо у вас є генетична схильність до появи другого підборіддя, адже воно було і у ваших батьків, і у бабусь та дідусів, не втрачайте надію. Почніть робити вправи і виконуйте їх якомога регулярніше.

Ожиріння є однією з головних причин другого підборіддя. Якщо це ваш випадок, і ви добре знаєте, що у маєте зайві кілограми, радимо доповнити ці вправи здоровим та збалансованим харчуванням.



pic

Не варто повністю відмовлятися від споживання жирів, адже вони надзвичайно важливі у раціоні харчування. Утім варто все ж намагатися не їсти тих, що шкідливі (смажена їжа, десерти, ковбасні вироби та ін.), і звернути більше уваги на корисні (олії першого холодного віджиму, авокадо, горіхи, риба, яєчні жовтки тощо).

Будьте здоровими та красивими!

Джерело: moyezdorovya.com.ua