Не має значення, чи це ваша сестра, кузина чи близька подруга: не діліться цими гігієнічними та косметичними засобами! Якщо ви відчуваєте, що виглядаєте егоїстично, просто поясніть ваші міркування. Ваша подруга зрозуміє і оцінить, тому що, турбуючись про себе, ви також подбаєте про неї.

У жодному разі не варто ділитися такими косметичними засобами:

Туш для вій

Ваші очі є однією з найделікатніших частин обличчя і тіла в цілому. Незліченні бактерії можуть потрапити в очі й спричинити інфекції. Однією з найпоширеніших інфекцій є кон’юнктивіт, але існують також набагато серйозніші розлади.

Вії – один із бар’єрів для захисту від цих шкідливих організмів. Тому якщо ви ділитеся тушшю для вій, ви також потенційно піддаєте себе хворобам.



pic

Щітки та спонжи

Знову ж, поговорімо про численні мікроби та бактерії, які тільки й чекають нагоди, щоб потрапити під шкіру. У більшості випадків їх неможливо побачити, адже вони крихітні й мікроскопічні.

Коли кілька людей використовують ті самі щитки або спонжи для макіяжу обличчя та шиї, щось може потрапити зі шкіри однієї людини до іншої. Це може збільшити ризик виникнення прищів, вугрів, подразнення, інфекцій, алергічних реакцій тощо.

Бритви

Можливо, ви в гостях у хлопця, і розумієте, що забули поголити пахви. Ви порпаєтеся у ванній і знаходите його бритву… вуаля! Але не використовуйте її.

Щоразу, коли ви використовуєте бритву, це може викликати невеликі порізи на шкірі, навіть кровотечу. Будь-які бактерії залишаються в лезі для гоління, навіть якщо ви ретельно його промиєте.

Ви ніколи не знаєте, чи людина, яка також використовує цю бритву, хворіє на гепатит або ВІЛ. Тож будьте обережні! Те ж саме стосується і використання пінцетів і електричних бритв. Цими речима ніколи не треба ділитися або позичати їх.



pic

Губна помада

Ви збираєтеся піти випити з колегами по роботі. Коли підфарбовуєте макіяж у ванній кімнаті, приходить колега і просить спробувати ваш блиск для губ, тому що він пасує її сукні. Або, можливо, ви щойно купили помаду нового відтінку, і ваша сестра хоче подивитися, як він їй личить.

Так само, як і у випадку з зубною щіткою, ніколи не варто ділитися косметичними засобами, які контактували з вашими губами або ротом. І, будь ласка, тримайтеся подалі від тестерів для помади та блисків у магазинах!



pic

Підводка для очей

Ця пересторога аналогічна до згаданого випадку з тушшю. Коли ви позичаєте подрузі олівець для очей, ви, по суті, передаєте бактерії або віруси від ваших очей до її та навпаки.

Однією з найсерйозніших проблем, які можуть виникнути, є важка інфекція очей, відома як кератит.

Будьте обачними! Зичимо Вам здоров'я!

Джерело: moyezdorovya.com.ua