Старші прислухалися і тепер у Рівному правоохоронців готуватимуть зі шкільної лави! Уже з нового навчального року на базі 8 школи запрацює Міжшкільний навчальний центр “Правознавець” - для старшокласників, які у майбутньому прагнуть стати на варті закону. Окрім поглиблених теоретичних знань дітям обіцяють ще й практику і сприяння у вступі до спеціальних вишів МВС.

Уже з першого вересня поглиблено вивчати правознавство зможуть усі старшокласники Рівного. Відкривають міжшкільний навчальний центр у восьмій школі, яка має статус експериментального навчального закладу Всеукрїнського рівня. Зараз найголовніше, каже її директор, аби цей експеримент підтримали школярі.

Окрім педагогів викладати школярам будуть і правоохоронці. Та першість у вихованні учасників експерименту все ж візьмуть на себе вчитель української мови, історії, шкільний психолог та правознавець.

Валентині Токмаковій експериментувати з правознавством доводиться не в перше. З її подачі учні 8 школи вивчають цю дисципліну не з 9, а з 5 класу. Тому не дивно, що навчатися у міжшкільному центрі вже планує дев'ять старшокласників цього закладу. Олександра Скорих - з їх числа.

В управлінні освіти міста ініціативу педагогів восьмої школи пітримують. І додають - з вересня під експеримент потраплять усі десятикласники країни.

Учням міжшкільного навчального центру правоохоронці покажуть саме практичну сторону. Головне, пояснюють, щоб діти мали бажання працювати у міліції та відповідали усім вимогам. Втім, однозначно, вони виграють перед випускниками ВИШів, адже мають змогу підкріпити теорію на практиці ще у школі.