Навчальний рік розпочався не всюди. Школярі села ГлИнне, що у Рокитнівському районі цьогоріч навчатись не будуть. Так вирішили їх батьки, вони заборонили своїм дітям йти до школи, натомість на свято першого дзвоника прийшли самі. Більше знає Олександр Курсик.

Перший дзвоник в стінах Глиннівської школи так і не пролунав. Порожні коридори і класи. Батьки не пустили своїх дітей на навчання в аварійну школу. Про це мешканці Глинного попереджали не вперше, та зробити це наважились лише цьогоріч.

Будівництво нової школи розпочали у 2004- му. Стару, де навчаються сім сотень дітей визнана аварійною ще у 89.

Педколектив стару школу до нового навчального року таки підготував. Втім, батьківський терпець увірвався.

ЦЯ школа розрахована на 200 учнів, а навчається тут втричі більше. На Рокитнівщині, бейбі – бум найбільший в Європі, втім чиновників і це не переконує. На нову школу виділили 200 тисяч у 2004, а необхідно 30 мільйонів. Батьки налаштовані радикально – поки на будмайданчику нової школи не розпочнеться робота, діти за парти не сядуть.

Канікули продовжено мінімум на півроку, кажуть батьки, адже чиновники гроші дадуть лише у 2009.

Район і область будівництво не осилять, бідкаються в Глинному. Батьки самотужки створили благодійний фонд, самі гроші будуть збирати. А дітлахам у селі за словами батьків є чим зайнятись – ягоди в ліси, картопля на городі. Вчителі беруться за голову – а коли навчальну програму наздоганяти.