Більше ніж півтори тисячі випускників офіційно попрощалися із шкільними партами та стінами рідної школи. Втім, вдихнути з полегшенням ще не поспішають - завтра випускні бали.

Шкільні форми радянського зразку, білі фартухи, підколінники, банти у дівчат, білі сорочки та костюми у хлопців. Це усе та ще квіти - атрибути найочікуванішого для школярів свята - останнього дзвоника. Сьогодні випускники виглядають дещо розгублено - уся увага на них. Вчорашні вчителі дивляться на них вже як дорослих членів суспільства. Батьки - з надією та сумом. Молодші школярі - із тихою заздрістю.

Втім бути неслухняними випускники принаймні сьогодні не поспішають. На порозі нового життя вони вірять у те, що можуть змінити майбутнє.

Колишній випускник другої школи а нині міський голова в сучасну молодь вірить. Як вірить і в те, що вже завтра на випускному діти та їх батьки не переступатимуть межі дозволеного та бажаного.

Сьогодні одинадцятикласники ще схожі на школярів. Для них лунає останній дзвоник. Майбутнє на плечах нинішніх випускників усміхнено сповіщає про початок нового життя для випускників школи.