Головному архітектору Рівного Сергію Семенцю, який після отриманих за не відомих обставин травм, помер у лікарні, не погрожували, кажуть правоохоронці. Втім, кримінальне провадження за фактом отримання тяжких тілесних ушкоджень не закривали.

Нагадаємо, Сергій Семенець потрапив до лікарні із черепно-мозковою травмою. Його окривавленим біля власного будинку в Зорі побачили сусіди. Чоловік був без свідомості і скільки пролежав біля своєї автівки не відомо, як і те, за яких обставинах він отримав травму. У лікарні Сергія прооперували.

Спочатку відомості за цим фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією частини 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Лікарі довго боролися за життя головного архітектора, чоловік навіть прийшов до свідомості, утім не розмовляв. Тож покази слідчому отримати не вдалося. Однак життя головному архітектору Рівного не врятували, 16 квітня він помер.

За фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, правоохоронці раніше відкрите кримінальне провадження, перекваліфікували на частину 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

Як повідомив заступник начальника Рівне нського районного відділення поліції - начальник слідчого відділу Павло Пастушок, за результатами судово-медичної експертизи, нанесені тілесні ушкодження чоловіку відносяться до тяжких і могли виникнути як унаслідок самопадіння, так і за допомогою стороннього предмету.

- Крім того, допитані у ході досудового розслідування лікарі, зокрема, повідомляють, що відносно потерпілого протиправних дій вчинено не було. Кримінальне провадження закриватися не буде, доки не будуть доведені всі об’єктивні обставини, — зазначив Павло Пастушок. — Однак поки досудовим розслідуванням не встановлено жодних обставин, які б свідчили про те, що чоловіку хтось погрожував чи вчиняв відносно нього будь-які злочинні дії.