Маска для обличчя від зморшок - це один з найпростіших і доступніших зовнішніх способів зберегти молодість. Як зробити таку ефективну маску в домашніх умовах? - читайте далі.

Звичайно, такі маски викликають сумніви у жінок, які звикли до високих досягнень косметології. Але варто пам'ятати, що ці рецепти перевірені поколіннями жінок і не містять в собі консервантів і барвників, якими рясніють засоби в магазинах.



pic

Маска на основі косметичної глини

При сухій і чутливій шкірі рекомендується використовувати червону глину.

Для жирної або проблемної більше походить біла, блакитна і зелена глина.

Рожева глина, яка поєднує в собі суміш червоної і білої глини, краще підходить для очищення нормальної і комбінованої шкіри обличчя.

Добре очищає шкіру обличчя і чорна глина, маски з якої можуть підійти як і для жирного, так і для сухішого типу шкіри обличчя.



pic

Медова маска

Медова маска відмінно живить, зволожує і підвищує тонус шкіри, допомагає позбутися від зморшок: 2 ч.л. меду та воду змішати і підігріти на вогні, змішати з 2 ч.л. муки і одним яєчним білком. Все гарненько перемішати, нанести на обличчя краще пензликом і залишити доки не підсохне, через 10-15 хвилин змити спочатку теплою, а потім прохолодною водою. Не рекомендується для частого застосування.

Маска на основі картоплі і оливкової олії

Така маска відмінно розгладжує зморшки. Нам знадобитися оливкова олія, сира картопля і петрушка. Спочатку приготуємо відвар петрушки. Для цього 1 ст.л. дрібно порубаної зелені потрібно залити 0,5 склянки окропу, щільно закрити місткість кришкою і дати настоятися 20-30 хвилин, а потім процідити. Сиру картоплину натерти на дрібній терці. Змішати 2 ст.л. картоплі з 1 ст.л. оливкової олії і 1 ст.л. відвару петрушки. Ретельно перемішати і нанести на обличчя.

Для шкіри навколо очей готову суміш тонким шаром викладаємо на марлеві серветки. Прикладаємо їх до очей і злегка притискуємо. Залишаємо на 15-20 хвилин. Після застосування залишки картоплі акуратно забираються ватним тампоном. Після цієї маски умиватися не обов'язково, тому таку маску від зморшок краще наносити перед сном.

Овочева маска для обличчя від зморшок

Буряк, капуста і морква знайдеться у будь-якої господині. Ось із соку цих овочів ми і приготуємо наступною маску від зморшок. Ця овочева маска допоможе поліпшити колір обличчя і розгладити дрібні зморшки.

У рівних пропорціях змішуємо свіжоприготовлені соки капусти, буряка і моркви. Змочуємо в цій суміші звичайну марлеву пов'язку. Накладаємо на обличчя і залишаємо на 15-20 хвилин. Змивати водою кімнатної температури.



pic

Сирна маска від зморшок

1 столову ложку сиру змішати з двома ложками сметани додавши щіпку солі. Нанести масу на обличчя на 15-20 хвилин. Потім змити маску від зморшок ватним тампоном, змоченим у холодному молоці.

Борошняна маска

1 столову ложку житнього борошна розвести заздалегідь завареним міцним(листовим) чаєм або молоком до консистенції густої сметани, додати 1 яєчний жовток. Нанести масу на обличчя і потримати 15 хвилин, потім змити теплою водою.

Вівсяна маска

Вівсяні пластівці, календулу і деревій в рівних пропорціях подрібнити в м'ясорубці або блендері. Додати трохи окропу, щоб вийшла кашка консистенції густої сметани. Теплу масу нанести на обличчя на 20 хвилин, після чого можна змити прохолодною водою.

Користуйтеся рецептами та сяйте молодістю!

Джерело: zhenskij-sajt.ru