Лупа. Таке захворювання шкіри голови може зіпсувати навіть найкрасивіше волосся. Як позбутися лупи ефективно та недорого? - читайте далі.

Народні засоби проти сухої лупи

Дуже корисно втирати в шкіру голови касторову або оливкову олії. Можна це робити за 10-20 хв. до миття волосся, для посилення ефекту можна замотувати голову целофаном і рушником. Олії запобігають появі лупи і знежиренню шкіри, надають волоссю шовковистість і блиск.



pic

По 1 ст.л. касторової і оливкової(можна узяти і соняшникове) олії змішати з соком половини лимона. Втирати за 20-30 хв. до миття волосся. Такий засіб можна використовувати тільки для сухого волосся.

Допомагає впоратися з лупою реп'яхова олія. Її можна купити в аптеці або приготувати самим: столову ложку подрібнених коренів лопуха залити склянкою будь-якої рослинної олії, краще рафінованої, перемішати. Настоювати суміш не менше 2 тижнів в темному місці при кімнатній температурі, процідити. Втирати в шкіру голови за 1 годину до миття 2-3 рази в тиждень впродовж 3 місяців.



pic

Розігріти в посуді з гарячою водою 4 ст.л. маслинової олії, змішати з соком половину лимона. Розділивши волосся проділом на частини, втирати теплу суміш кінчиками пальців в шкіру голови перед її миттям.

2 жовтки змішати з лимонним соком, вичавленим з половини лимона, додати декілька крапель реп'яхової або касторової олії. Втирати в шкіру волосистої частини голови.



pic

Також, можна використати таку настоянку: 1 склянка свіжого дрібно нарізаного листя берези залити 200 мл горілки, настоювати тиждень. Настоянку втирати в шкіру голови 2-3 рази в тиждень.

Сумішшю з 10 частин спиртової настоянки календули і 1 частини касторової олії 3 рази в тиждень протирати шкіру голови при сухій лупі.

Джерело: zhenskij-sajt.ru