На початку літа всі прилавки ринків наповнюються черешнею. Яскраві, пружні, соковиті плоди самі просяться до нас в рот. Черешня — перший річний вітамін, який має речовинами, дозволяють зберігати шкіру в тонусі, не дати їй старіти. В ній є вітамін Е, антиоксиданти, мідь, аскорбінова кислота і вітамін Р. Черешня зміцнює стінки кровоносних судин, її називають еліксиром молодості. Косметологи рекомендують робити в сезон регулярні черешневі маски, які мають тонізуючим ефектом.

Правила вибору смачної черешні

1. Купуйте черешню в розпал сезону, зазвичай в червні — липні. У цей час ягоди будуть і дешевше, і смачніше.

2. Показником хорошої продукції вважається відмінний зовнішній вигляд ягід і стан плодоніжок. Сухі втратили колір плодоніжки повідають про те, що черешня (як і вишня) довго зберігалися або вже перезріли. У свіжої черешні високої якості плодоніжки зелені і пружні. Огляньте продукцію уважно, чи немає вм'ятин, порізів або м'яких місць на шкірці. З-за цього ягоди гниють швидше, до того ж це одна з ознак того, що черешня перезріла.

3. Наявність корисних і поживних речовин залежить безпосередньо від кольору черешні. Чим темніше ягоди, тим вони більш насичені цукрами, каротиноїдами, антоціанами і органічними кислотами. При гіпертонії темно-червона і чорна черешня є лікувальною; в рожевих плодах — велика кількість життєво необхідного вітаміну С.

4. Черешня при купівлі повинна бути сухою, щільною, блискучою і не давленной. Не соромтеся понюхати продукцію — запах бродіння говорить про те, що черешня несвіжа.

5. Покрутіть черешню кінчиками пальців — її поверхня повинна бути сильною і пружною.

6. Не купуйте черешню, що лежить поруч з зіпсованої, тому велика ймовірність, що ягоди зіпсуються швидше, або що вже зіпсувалися.

7. Перевіряйте на ринках у продавців бланк «експертного висновку», який видається після перевірки якості продукції на один день. У графі «результати» в цьому бланку повинно стояти «доброякісно». Це єдино вірний спосіб зрозуміти, якісний продукт ви купуєте.



як обрати черешню

Скільки можна з'їсти черешні?

Безумовно, є черешню можна кілограмами. Однак рекомендується вживати її невеликими порціями по 300 г кілька разів на день. Не поспішайте і не ковтайте пригорщами, смакуйте кожну ягідку, так ви вбережете себе від здуття живота. У черешні мало протипоказань, від неї доведеться відмовитися людям з порушенням прохідності кишечника (спайкова хвороба), щоб не посилити захворювання.

Черешню можна вживати у вигляді варення і джему, різних десертів, для прикраси тортів і коктейлів.

Джерело