Нове дихання для рівненського аеропорту. В обласному центрі запроваджують новий пасажирський рейс Рівне - Анталія. Перший виліт за місяць, а квитки вже бронюють. Тимчасом обласні керівники вже обговорюють останні деталі з туроператором. Готуються до грандіозної, як для нашого міста, події. Та от чи готовий рівненський аеропорт до таких масштабів дізнавалася Інеса Пославська.

70 років з дати заснування. 14 - з отримання статусу міжнародного. Попри це рівненський аеропорт обслуговує тільки чартерні рейси. Ще минулого року тут були внутрішні міжусобиці: що робити із заборгованістю та хто ж стане директором єдиного летовища у місті. А вже сьогодні тільки й мова про впровадження нового авіасполучення з курортними країнами світу. Поки що тільки з Туреччиною. Жителям обласного центру така ідея до вподоби. Кажуть, це лише не зручно, а й економічно вигідно для нашого міста.

Директор рівненського аеропорту переконує - ідея запровадити міжнародні рейси виникла ще рік тому. Однак, наблизитись до реалізації плану змогли тільки зараз. Ба більше, на сайті одного з туроператорів вже можна забронювати квиток на перший рейс. Вартість туристичного пакету від 300 доларів до 800. Кажуть, попит на чартерні рейси з Рівного зросте, залучить туристів з інших міст, а також сприятиме розвитку обласного центру.

Якщо раніше літаки, що здійснювати рейси з рівненського аеропорту, вміщали у собі 50 пасажирів, то цей рейс вміщатиме понад 100. Спеціалісти авіакомпанії, які обслуговуватимуть цей туристичний маршрут проводитимуть перевірку та оцінять маршрут вже найближчим часом. Втім, на всі запитання щодо рейсу директор летовища Ігор Насинюк не відповідає.

А поки рівняни говорять про сенсаційну подію, високопосадовці про можливе покращення в економіці міста, а також бронюються квитки до Анталії. Про технічний стан аеропорту забули. Директор летовища про нього говорити відмовляється. Ба більше на його територію знімальну групу "Першого місцевого" не пускає. Що приховує та чому мовчить - залишається загадкою. Поки що...