Подружжя Миколи та Тетяни Мазуркевич із Млинівського району, і двох мешканців Демидівського району - матір чотирьох дітей Іванну Степанчук та Олега Гарбара, які 5 червня загинули у ДТП на околиці Любліна, ховатимуть 11 червня. Наразі їх тіла вже везуть додому.

Як розповів заступник голови Млинівської РДА Всеволод Пекарський, кошти на перевезення тіл в Україну зібрали громади районів.

- За добу в Млинівському районі вдалося зібрати 30 тисяч гривень на перевезення наших земляків, які загинули в ДТП у Польщі. За це я дуже вдячний громаді Млинівщини. Також ми виділи 6 тияч гривень допомоги за програмою “Милосердя” із бюджету району мамі загиблої Тетяни Мазуркевич. А вже сьогодні ввечері маємо зустріти тіла загиблих у Дубно і звідти супроводжувати до їх домівок. Перевозить загиблих польська фірма спеціальними автомобілями, у якої ми і замовили відповідні послуги. Прощання і поховання із нашими земляками заплановані на суботу, 11 червня, - розповів Всеволод Пекарський.

Також у Демидівському та Млинівському районах оголошено траурні дні. Родичам загиблих допомагають небайдужі та виділяють матеріальну допомогу обласна та районні адміністрації, пише “Чарівне.інфо”.

Нагадаємо, 5 червня, близько 23-ої години біля Любліна 35-річний водій Fiat Doblo, рухаючись у напрямку Варшави, втратив керування, ймовірно, через пошкодження шин, з`їхав з правого боку дороги та врізався у металевий бар`єр. Потім у нього в`їхав автомобіль Honda. За попередньою інформацією, обоє водіїв були тверезими.

У трагічному ДТП загинуло чотири людини. Це подружжя Мазуркевич – Микола Мазуркевич, 23.02.1976 р.н., Тетяна Мазуркевич, 27.02.1976 р.н., які є жителями Млинівського району. У подружжя Мазуркевичів залишилося двоє неповнолітніх дітей, тому вирішуватиметься питання опікунства.

Також в аварії на місці події загинула Іванна Степанчук, жителька Демидівського району, – 19.01.1986 р.н., а житель Демидівщини Олег Гарбар, 12.09.1988 р.н., помер у воєводському шпиталі міста Люблін 7 червня.

Ще двоє постраждалих у ДТП знаходяться у шпиталі – це Юрій Черех, 12.04.1981 р.н., та Ніна Івасюк, 25.02.1964 р.н. Їх життю нічого не загрожує. Ще одна потерпіла – Оксана Гладиш, 02.09.1985 р.н., не потребувала госпіталізації та після медичного огляду була виписана зі шпиталю.