Застосування олій для волосся, дозволяє істотно поліпшити його стан, структуру, здоров'я і зовнішній вигляд. А перевага масел полягає, передусім, у їх абсолютно натуральному походженню та поживних і зміцнювальних властивостях. Які ж олії якнайкраще відновлять ваше волосся, - читайте далі.

Основний принцип лікування волосся за допомогою олії

Олія наноситься на шкіру голови за допомогою піпетки. Легкими масажними рухами пальців олію необхідно втерти в шкіру. Голову накрити поліетиленовою шапочкою, для збереження тепла - обернути рушником. Через 2–3 години змити шампунем і теплою водою.

Як показує практика, найбільш дієвими є процедури, проведені в повний місяць (або під час зростання місяця) у дні Лева та Діви. В ці дні будуть найбільш сприятливі всі процедури, пов’язані з доглядом за волоссям.



pic

Щоб правильно обрати олію для волосся, варто знати про її властивості та дію

1. Реп’яхова олія займає першу позицію в списку найкращих лікувальних олій для волосся. Олія використовується для профілактики облисіння, усунення лупи та лікування шкіри голови. Реп’яхова олія містить вітаміни групи В і вітамін С. В разі правильного застосування олія живить і зміцнює коріння волосся, відновлює сприятливу мікрофлору шкіри голови, усуває сухість шкіри, усуває посіченість волосся, надає йому силу для зростання, регулює роботу сальних залоз, прискорює обмін речовин в шкірі голови за рахунок посилення кровообігу.

2. Касторова олія. За дією схожа на реп’яхову: прискорює ріст волосся. Після застосування олії волосся легко розчісується, стає пишнішим і густішим. Маски для волосся з касторової олії можна наносити 1–2 рази на тиждень протягом 1–2 місяців.



pic

3. Конопляна олія чудово підходить для лікування пошкодженого, тьмяного, сухого й ламкого волосся. Олія захищає волосся від впливу зовнішнього середовища, живить шкіру голови, додає блиск, гнучкість, об’єм волоссю, покращує його структуру. Завдяки своїй основній властивості утримувати вологу, конопляна олія запобігає та усуває зневоднення волосся, надає йому м’якість та еластичність.

4. Льняна олія містить велику кількість вітамінів, А і Е, омега - і ненасичені кислоти, а також 46% вітаміну F. Льняна олія чудово живить і зміцнює волосся.

5. Олія авокадо містить насичені та ненасичені жирні кислоти, вітаміни B2, F, B3, D, B1, A, E, лецитин, амінокислоти та інші цінні речовини. Олія авокадо відновлює і живить пошкоджене та ламке волосся.

6. Оливкова олія добре підходить для лікування сухого волосся. Волосся стає сильним і блискучим.



pic

Олії для волосся - як використовувати

Для початку потрібно експериментувати, адже у кожної з нас волосся різне, і необхідно дізнатися свою «дозу», зрозуміти, яка олія підходить і радує результатом. Можеш наносити олію на кінчики волосся і на повну довжину, втирати в шкіру голови за 30 хвилин до миття і додавати в маски. А коли волосся звикне - побачиш, який приголомшливий результат досягається за допомогою лише кількох крапель олії!

Джерело: www.epochtimes.com.ua