Кулінарія - це більше, ніж просто приготування їжі, кулінарія - це справжнє мистецтво. І сьогодні у нашому невеликому лайфхаку ми зібрали поради, які допоможуть долучитися до цього «мистецтва». Кожна з цих тонкощів може знайти застосування і на вашій кухні.

1.Пересолений суп

Пересолена страва здатна зіпсувати не тільки настрій, але і сімейну вечерю. Не варто впадати у відчай, майже завжди пересолену страву вдається врятувати. Щоб реанімувати пересолений суп знадобиться окраєць чорного хліба. Покладіть його в каструлю із супом і кип'ятіть протягом десяти хвилин.

2.Очищені помідори

Щоб легко і акуратно очистити помідори від шкірки, слід облити їх окропом і залишити на кілька хвилин у гарячій воді. Після такої нехитрої процедури шкірку можна буде легко підчепити і зняти, не пошкодивши плоди.

3.Рослинна олія

Щоб не переборщити з рослинним маслом на сковороді, скористайтеся половиною картоплини. Просто капніть на неї олію і протріть картоплиною сковороду. Слід зазначити, що такий спосіб підійде тільки для антипригарних покриттів.

4.Смачний суп

За кілька хвилин до вимкнення вогню, додайте у суп трохи свіжовичавленого соку моркви або капусти. Такий прийом значно поліпшить смак страви, а також збагатить його вітамінами.

5.Лимонний сік

Свіжовичавлений лимонний сік - складова багатьох рецептів. Щоб отримати з одного фрукту максимальну кількість соку, лимон варто попередньо замочити у гарячій воді.

6.Ранкова кава

Ранок багатьох людей починаються з чашечки кави, проте мало хто знає, як зробити цей напій більш корисним і краще збадьорить. Спробуйте додати у ранкову каву трохи какао порошку. Флавоноїди, що містяться у какао підсилюють кровообіг і тим самим покращують колір обличчя.

7.Альтернатива білого вина

Для приготування багатьох вишуканих страв потрібно біле вино. Однак якщо кулінарний порив нахлинув раптово, а потрібного вина не виявилося, його можна замінити сумішшю з оцту і цукру.

8.Правильна паста

Привчіть себе трішки не доварювати макарони. Така страва дозволить продовжити відчуття ситості, що позитивно позначиться на фігурі.

9.Дріжджове тісто

Зробити дріжджове тісто більш пишним і повітряним допоможе картопля. Додайте в тісто 2-3 штуки вареної картоплі, натертої на дрібній тертці, і приступайте до випікання смачних пирогів.

10.Мікс спецій

Щоб улюблені спеції стали ще більш ароматними і пікантними, змішайте їх в окремій ємності із сіллю. Таке сусідство змусить прянощі виділяти більше ефірних масел, а значить будуть більш цікавими і смачними.

11.Очищена картопля

Зберігайте очищену картоплю в ємності з холодною водою. Вода не дозволить продукту потемніти і вбере в себе зайвий крохмаль. Якщо картопля все ж потемніла, можна відварити її у воді, із додаванням молока або лимонного соку.

12.Свіжа риба

Перед приготуванням страви з риби, варто переконатися, що вона свіжа. Візьміть ємність із водою і помістіть туди рибу. Якщо туша тоне - вона свіжа, якщо спливає - стара або зіпсована.

13.Ароматний цукор

Помістіть в цукорницю свої улюблені прянощі: корицю, гвоздику, ваніль, м'яту, лаванду і залиште там на тиждень. Після цього висипте спеції і засипте цукор.

14.Ваніль

Мало хто знає, що ваніль прекрасно підходить для овочевих салатів. Використовуйте цю пряність, щоб зробити салати більш цікавими і пікантними.

Джерело: http://bokosmart.com