Стоп псам! Жителям багатоповерхівок поблизу радіозаводу у Рівному урвався терпець. Кажуть, днями сюди, у новостворений розплідник, завезли близько сорока собак породи тибетський мастиф. Більше того, запевняють - це лише квіточки, адже вольєри розраховані на тисячу таких псів, які характеризуються величезними розмірами та агресивною поведінкою. Люди проти такого сусідства і вийшли протестувати під стіни радіозаводу, на території якого тепер розташувався розплідник. І обіцяють, якщо власник собачатника не дослухається до їхніх вимог - перекриють трасу.

Собака людині друг, але не тоді, коли песик розміром з юного ведмедя. Або ж коли півсотні таких цуценят живуть поблизу людських осель і загрожують безпеці оточуючих.

Жителі мікрорайону кажуть, собачий гавкіт чути вдень і вночі. Особливо він дошкуляє на світанку.

За словами протестувальників, під тиском жителів Олександрії, власник притулку Юрій Бойко виселяє свій бізнес-проект із села та ще з декількох розплідників на території області і збирається все це багатство (а вартість цуценяти тибетського мастифа коливається від 15 до 75 тисяч гривень) отаборити на території радіозаводу у Рівному.

Журналістам Першого місцевого не вдалося побачити собак. Кажуть, дізнавшись про акцію протесту і приїзд журналістів, їх сховали. Проте власнику розплідника не вдалося заткнути песикам рота, та й вольєрів не заховаєш.

Сам Юрій Бойко каже, про акцію протесту не знав. Заперечує і свою причетність до собачого розплідника.

Все розуміють, але не компетентні щось вирішити. На місце протесту приїхала патрульна поліція. На думку людей, їх викликав власник розплідника. Проте самі поліціянти на запитання, від кого надійшов виклик, відповіли ухильно.

Втомлені від байдужості і влади і правоохоронних органів, люди всеодно налаштовані рішуче і не збираються поступатися своїми правами. Кажуть, або собачий розплідник за десять днів виселять, або - перекриють трасу міжнародного значення.