Як живеться там, за шенгенською завісою, на власні очі побачили Василь Берташ і Володимир Хомко. Напередодні вони повернулися із польського Любліна, де взяли участь у Третьому економічному Форумі Польща-Україна. З поміж іншого розповідають, доки рідна область про євроінтеграцію тільки мріє, рівненський бурштин Європу вже завоював.

З Польщі рівненська делегація повернулася не лише з позитивними враженнями, а й з реальними результатами. На третьому економічному форумі "Польща - Україна" обласні чиновники домовилися про можливість реалізації на Рівне нщині кількох проектів за підтримки Євросоюзу.

А от міський голова Рівного Володимир Хомко загорівся бажанням зробити з обласного центру українську столицю бурштину. Чиновника вразило місто Гданськ, де "сонячний камінь" став неабиякою приманкою для туристів. Тож уже наступної весни форум міст бурштиновго шляху міська влада планує провести у Рівному.

Погоджується з Володимиром Хомком і очільник Рівне нщини. Тим паче до Євро 2012-го року актуальними будуть сувеніри з поліського бурштину. Василь Берташ вже підготував лист до прем'єр-міністра Миколи Азарова, з проханням підприємство Украбурштин передати в управління обласній владі.