Як пофарбувати волосся в домашніх умовах? Важливо зробити все правильно, тому до вашої уваги 6 порад, як пофарбувати волосся вдома.

Правило 1. Якщо можете собі це дозволити, краще зверніться до професіонала

Вирішивши пофарбувати волосся вдома, ви можете провести процедуру вдало лише з першого разу. На «чистій палітрі» ви можете створити все, що захочете. При невдалому результаті навіть не беріться його переробляти, а відразу зверніться до професіонала. Краще так само скористатися послугами перукаря, якщо ви хочете спробувати радикально новий колір волосся, а не той, до якого звикли.

Правило 2. Переходьте на новий колір поступово

Найбільша проблема в самостійному забарвленні волосся - правильно вибрати колір. З якихось причин жінки, зазвичай, обирають або занадто темний, або занадто світлий колір фарби. Якщо ви хочете пофарбувати волосся в темні тони, почніть з найсвітліших відтінків каштанового.

Перефарбувати волосся в більш темний колір легко, але якщо ви відразу пофарбували волосся в занадто темний колір, то зробити його світліше буде дуже важко.



pic

Правило 3. Залишайтеся в межах своєї колірної гами

Є три основні гами фарби для волосся: чорна, каштанова і блонд. У межах однієї гами є категорії: світла, середня і темна. Якщо ви, наприклад, бажаєте освітлити волосся, маючи темно-каштановий відтінок, то ви можете освітлиться світло-каштановим.

Правило 4. Порівнюйте зразки з вашим натуральним кольором волосся

Незалежно від сьогоднішнього кольору вашого волосся (вже забарвлених або мають багато сивини), порівнюйте приклади одержуваного тону, представлені на задній частині коробочки з фарбою, з вашим натуральним кольором. Це необхідно тому, що пігменти фарби взаємодіють з натуральним пігментом вашого волосся, хай і тимчасово непомітним.



pic

Правило 5. Фарбуйте тільки там, де потрібно

Один з недоліків салонного фарбування полягає в тому, що стиліст пофарбує вам волосся по всій довжині, знебарвлюючи заново вже знебарвлене волосся і забарвлюючи вже забарвлені кінці. У результаті колір нерідко виходить нерівномірний, а волосся послаблюються і стає ламким.

При домашньому забарвленні ви можете враховувати індивідуальні особливості свого волосся і фарбувати тільки коріння, яке дійсно потребує фарбування не перевантажуючи волосся хімікатами.

Правило 6. Обирайте фарбу правильно

Вибираючи фарбу в магазині, уважно прочитайте інструкцію на упаковці. Там повинні міститися вказівки щодо кількості фарби, необхідної для фарбування волосся різної довжини. Якщо ваше волосся коротке або середньої довжини, можливо, однієї упаковки фарби і вистачить, якщо ви - володарка довгого волосся, потрібно дві або більше коробочки.

І пам'ятайте, якщо невпевнені, що результат буде саме таким, якого ви очікуєте - краще зверніться до професіоналів, адже потім, на відновлення волосся, доведеться витратити не маленькі гроші.