Бухгалтера, який шляхом зловживання службовим становищем та підроблення фінансових документів привласнив гроші УМВС України в Рівненській області на суму понад 850 тисяч гривень, судитимуть. Обвинувальний акт щодо цього скеровано до суду прокуратурою області.

Як повідомляють у прес-службі прокуратури області, йдеться про частину коштів державного бюджету, виділених для виплати грошового забезпечення та оплати праці працівників міліції, яку бухгалтер правоохоронного відомства, перерахував у період з 2011 по 2015 рік на свій картковий рахунок.

Дії підозрюваної особи слідчі прокуратури Рівне нської області кваліфікували за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України (привласнення та розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, вчинене шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Нині цей працівник звільнений з обійманої посади та з правоохоронного органу. За клопотанням прокуратури стосовно останнього судом обрано запобіжний захід – взяття під варту.

Максимальне покарання за вказані злочини передбачене у виді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.