Переліки доріг місцевого та державного значення, що будуть відремонтовані упродовж 2016-2017 років, та обсяги їх фінансування, погодили на Рівненщині.

Це відбулось у ході засідання постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури. Як розповів начальник Служби автомобільних доріг у Рівне нській області Петро Удовиченко, переліки автодоріг, які планується відремонтувати упродовж 2016 – 2017 років сформовані за поданням райдержадміністрацій, також враховані окремі пропозиції депутатів обласної ради.

Депутати облради – члени «будівельної» постійної комісії погодили із незначними змінами переліки автодоріг. Після цього вони будуть надіслані до Служби автомобільних доріг України та Кабінету Міністрів для включення до загальнодержавної бюджетної програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування» на 2016 рык, яка також передбачає співфінансування вказаних автодоріг з державного бюджету.

Таким чином, Рівне нська область просить виділити з державного бюджету на поточний ремонт автодоріг державного значення 158 мільйонів 119 тисяч гривень та 191 мільйон 200 тисяч гривень на ремонт автодоріг місцевого значення. Органи місцевого самоврядування також долучаються до ремонту автодоріг, передбачивши видатки на ці цілі з місцевих бюджетів загалом у сумі 18 мільйонів 137 тисяч гривень.

На завершення засідання голова постійної комісії Микола Кучерук відмітив, що депутати обласної ради не лише будуть погоджувати об’єкти ремонту та будівництва, на які спрямовуються бюджетні кошти, а і контролювати якість виконаних робіт. Тож з часом депутати планують виїжджати у райони області, щоб перевірити якість ремонтів автодоріг, повідомляє прес-служба облради.