У Рівному нарахували 64 тисячі автомобілів. Вони не лише псують дороги, але й приносять шкоду тисячам жителів та відвідувачам міста, бо ж забруднюють повітря. І це лише одна зі складових. Екологи дослідили, хто ж викидає найбільше шкідливих речовин у повітря обласного центру та на кого скаржаться рівняни.

Впродовж двох місяців в обласному центрі та Рівне нському районі моніторили чистоту повітря. Фахівці Рівне нського обласного Гідрометцентру перевіряли підприємства на спецільно відібрані забруднюючі речовини.

Перелік підприємств, які можуть забруднювати повітря у Рівному та Рівне нському районі надало управління екології. Це ті виробники, на яких найчастіше скаржаться рівняни.

Під час проведення виїздів, надходили усні скарги від рівнян, які нарікали на погане самопочуття. Чи не найбільше - мешканці вулиці Богдана Хмельницького, де знаходиться підприємство "Акватон".

Щодо інших підприємств, то там особливих забруднень не виявили. А хімічний гігант "Рівне азот" планують перевірити тоді, коли завод запрацює. Поміж тим, головний метеоролог переконує: забруднюють повітря у місті і автомобілі. До слова, їх у Рівному зареєстровано 64 тисячі. Якщо порівнювати з іншими містами, у Рівному повітря чисте. Переконує, все завдяки тому, що в місті багато зелених насаджень, які і вбирають в себе усі негативні домішки.