Для того, щоб ваші локони були здоровими і росли як можна краще, ви повинні їх регулярно підстригати, запобігаючи пошкодження, посічені кінчики і т. д. Це не означає, що ви повинні зрізати їх кожні 4 тижні. Ви просто доглядаєте за своєю головою регулярно і вирішуєте проблеми, перш ніж вони стають видимими. Але, ще здавна, наші бабусі підстригали волосся за місячним календарем. Поради, як використовувати місячний календар для потрібної зачіски і планування походу до перукаря - читайте далі.

На самопочуття і поведінку волосся після стрижки безпосередньо впливають фази, в яких перебуває місяць у даний момент.

Найсприятливішим часом стрижки при бажанні прискорити зростання волосся є 1-я і 2-я фази. Тобто, стригти волосся краще всього на зростаючому місяці, після цього вони будуть рости швидше.



pic

Дуже вдалими виходять зачіски, виконані в фазі повного місяця. Якщо підстригти волосся в повний місяць, то вони стануть слухняними і густими, перестануть плутатися, не вимагають великих витрат часу на укладання.

Молодий місяць

Це час, щоб дати новий початок. Саме зараз слід починати пост, дієту або стригти волосся. При новому місяці вони ростуть швидше.



pic

Прибуває місяць

Це фаза зберігання і регенерації. Кращі дні для маски і процедур для волосся. Вдалим буде і фарбування при висхідному місяці, так колір буде більш інтенсивним і протримається довше.



pic

Повний місяць

Це час піку сил. Новий колір добре сприйметься волоссям. Повний місяць є найкращим часом для нової зачіски або завивки, і ідеальним для релаксації і відпочинку душі і тіла, так як вона обіцяє стабільність. Використовуйте комплексний догляд за тілом і волоссям.

"Щербатий" місяць

Під час спадної фази місяця вода прямує до коренів волосся і може зробити його зростання повільним. Волоски, які регулярно зрізують або вищипують брови, наприклад, в "щербатий" місяць, ростуть повільніше і рідше.