Якщо ви тільки збираєтесь придбати якийсь косметичний продукт, не полінуйтеся заздалегідь зібрати по ньому інформацію. Крім офіційних каталогів або сайтів, де маркетологи розміщують дані про косметику, існує безліч форумів. Люди, які вже купили і використовували дану косметику, розміщують на форумах свої відгуки. Звичайно, їхні відгуки суб'єктивні: комусь підходять косметичні засоби для жирної шкіри, комусь - для сухої або схильної до запалень. Як правильно обирати косметику - читайте далі.

Найбільш простим способом, який дозволяє впевнитися в якості того або іншого товару, є сертифікат. Перед придбанням будь-косметичної продукції необхідно попросити продавця, або іншого працівника магазину, показати сертифікат якості. Саме сертифікат якості повною мірою підтверджує безпечність та якість продукції. Однак не завжди буває можливим ознайомлення з даним документом. Тому існують деякі ознаки, за якими можна відрізнити якісну косметику від підробки.



pic

Потрібно обов'язково звертати увагу на вартість покупки і місце її продажу. Абсолютно зрозуміло, що виробники якісної продукції не будуть торгувати якісним товаром на вулицях, в кіосках або в підземних переходах. Хороша трендова косметика не може коштувати дешево навіть з урахуванням знижок і розпродажів. Якщо ви бачите ціну в кілька разів меншу, ніж в магазині, то можете бути абсолютно впевнені в тому, що перед вами підробка.



pic

Упаковка

Упаковці якісного косметичного засобу виробники приділяють не менше уваги, ніж самому засобу.

Як правило, упаковка повинна бути зроблена з щільного картону, на внутрішній стороні якого обов’язково є фірмовий малюнок або логотип. Крім того, всі написи на упаковці повинні бути написані акуратним, чітким, зрозумілим шрифтом. Сама упаковка повинна бути зроблена таким чином, щоб не було видно клею. Виробники підроблених косметичних засобів не витрачають гроші на гарну упаковку, тому дешевий м’який папір, розмитий дрібний шрифт відразу ж вказують на те, що перед вами підробка.



pic

Назва

При покупці косметичних засобів та парфумерії відомих марок дуже важливо уважно читати все, що написано на упаковці, особливо назву продукту. Найчастіше виробники неякісної косметичної продукції навмисно спотворюють всім відому назва, змінюючи місцями літери або додаючи деякі інші. Людина, що вперше купує косметику відомої марки, може навіть не помітити підступу.

Пам’ятайте, що на справжньому косметичному засобі мають бути вказані: склад, найменування товару, виробник, дата виготовлення, умови зберігання (якщо потрібно), термін придатності.