Вода – необхідний компонент кожного раціону і запорука нормального самопочуття. Однак існує безліч помилкових уявлень про те, як правильно її вживати.

1. Традиційно вважають, що у день варто випивати по два літри води. Однак ці два літри включають в себе рідину, яка міститься у готовій їжі! Тому немає сенсу скрупульозно підраховувати, скільки літрів води потрібно випивати щодня. Якщо ви відчуваєте спрагу –пийте.

2. Кажуть, що під час дієти варто скоротити кількість випитої води. Проте вода – один з головних помічників в боротьбі із зайвою вагою. Її споживання допомагає вивести з організму продукти розщеплювання білків, жирів і вуглеводів, що і є однією з найважливіших цілей багатьох дієт.

3. Існує міф про те, що під час прийому їжі шкідливо пити воду. Проте навпаки, вода, яку ми п'ємо під час їжі, подовжує процес жування, розм'якшує їжу, полегшуючи завдання травної системи. До того ж споживання води допомагає зменшити кількість з'їденої їжі. Щоправда, бажано під час обіду все-таки не пити льодяну воду.

4. Кажуть, що на ніч не потрібно пити воду, бо з’являться набряки. Якщо нирки працюють добре, то це малоймовірно. І все ж воду пити бажано невеликими порціями і рівномірно протягом дня.

5. Боятися пити воду під час тренувань – неправильно. Навпаки, під час тренування піднімається температура тіла, посилюється потовиділення, в результаті чого знижується об'єм циркулюючої крові, підвищується її в'язкість. А тут недалеко і до зниженого тиску або тромбоемболії. Споживання води цьому запобігає.