(*Лоскоче обличчя, налипає на вікна, провокує чхання і кашель? Це ще що! Тополиний пух може надовго вивести з ладу автомобіль! ... Наведемо кілька справжніх «страшилок» щодо цього ошатного і нешкідливого атрибута пізньої весни.*)

Пух стає причиною капремонту двигуна. При певних умовах він може закрити потік повітря через радіатори, про що водій дізнається лише тоді, коли вже буде пізно щось робити - крім хіба що повного розбирання двигуна.

Тонкі волоски облягають трубки і тонкі пластини, на них тут же починає збиратися пил, яка тепер не може пройти через радіатор. Будь-яка волога провокує «цементацию» і утворення щільної кірки. На вигляд радіатор залишається звичайним - все таким же сірим, але тепловіддача істотно падає, повідомляє портал Авторитет.



pic

Пух знижує ефективність кондиціонера. Забруднення його радіатора часто залишається непоміченим водієм, але це підвищує навантаження на компресор охолоджувача повітря, що знижує його ресурс і ефективність роботи цієї системи в цілому.

Пух знижує потужність двигуна. Якщо машина багато їздила в зонах з великою кількістю пуху, повітряний фільтр буде передчасно забитий. Через скоротився обсягу повітря, що надходить в циліндри, потужність двигуна знижується.

Пух погіршує вентиляцію салону. Забитий протягом «пухової» сезону салонний фільтр призводить до запітніння стекол в дощову погоду, погіршує ефективність обігрівача.



pic Не можна відмивати пух з радіаторів мийкою високого тиску. Струмінь води з апарату може пошкодити ніжні алюмінієві пластини теплообмінників. Направляти струмінь слід під прямим кутом і з більшої відстані, щоб знизити тиск на елементи радіатора. Можливо, доведеться застосовувати компактну м'яку (саме м'яку!) Щітку, дотягуючись до лицьової поверхні радіатора рукою.

Тим часом, запобігти загрозливе забруднення радіаторів і фільтрів нескладно. Якщо доводиться часто їздити по дорогах, де тополиний пух особливо активний, потрібно натягнути перед радіатором сітку - краще металеву, з осередками порядку 3х3 - 2х2 мм. Більш дрібні осередки непридатні, тому що істотно знижують пропускну здатність для потоку повітря, що помітно погіршує теплообмін.

Такий захист буде також прикривати радіатори від комах, які теж здатні заліпити радіатор, і від каменів, які здатні пошкодити стільники і трубки. Час від часу сітку потрібно буде знімати і очищати від забруднень.