(*Інженери IT-компанії, яка будує і тестує безпілотні автомобілі, винайшли новий засіб захисту пішоходів у разі зіткнення.*)

Ця технологія являє собою спеціальний липкий матеріал, який буде з'являтися на капоті в разі наїзду автомобіля на людину. Суть роботи цього матеріалу полягає в наступному, якщо пішохід допустить зіткнення з транспортним засобом, то його не відкине на дорогу, як це буває в звичайних ситуаціях, а жертва ДТП просто «приклеїтся» до капоту авто. Таким чином людина буде зафіксована до повної зупинки транспортного засобу.

pic

Цей «клейкий» спецматеріал буде зберігатися в спеціальних осередках, які будуть нанесені на кришку капоту, передній бампер, а також крила автомобіля. Осередки будуть приховані захисним шаром для запобігання прилипання сміття, пилу, а також комах і навіть тварин. За задумом технологів, цей захист буде зруйнований в момент зіткнення, і таким чином липка речовина буде активно.



pic Представники Google акцентують увагу на тому, що дану систему можна застосовувати не тільки для автономних автомобілів, але і для будь-яких видів засобів пересування. Є тільки одне зауваження, що раптом після зіткнення авто з «приклеєним» до капоту пішоходом продовжить свій рух по інерції і допустить зіткнення з якою-небудь перешкодою, наприклад, з деревом або іншим автомобілем. Тоді є ризик, що людина може отримати ще більш серйозні травми.

Джерело avtoblog.ua