Рівне чи не єдиний обласний центр України, де виділяють землю учасникам АТО.

В Рівному, депутатами міської ради прийнято рішення щодо виділення земельних ділянок 753 учасникам АТО. Відповідно до цього військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань, які виконували завдання у зоні проведення Антитерористичної операції подали документи на розробку документації на землю під забудову.

І ось настала мить, коли близько 200 АТОшників, які завершили розробку документації, змоги на власні очі побачити свої володіння.

На місцевість із кілками та лопатами приїхали цілими сім’ями. Незважаючи на те, що процес визначення координат та прив’язки до місцевості тривав доволі довго всі залишилися задоволеними. Площа майбутніх місць забудов у межах обласного центру різна, від 5 до 8 соток. Тим, хто загинув під час виконання службових обов’язків на сході України тут виділено по 10 соток землі. Серед сусідів у військових одностроях, як діючі військовослужбовці, так і ті, хто на сьогодні вже звільнені у запас.

За словами офіцера управління оперативного командування «Захід» підполковника медичної служби Олега Новікова, який приїхав на вулицю Костромську з дружиною — це просто щастя. Адже він чекав цього близько року і отримав у власність 5,5 соток землі. Хоч це і небагато, але він переконаний, що це краще ніж нічого.

Своєї черги на отримання землі в Рівному очікують ще близько 900 учасників АТО. На відміну від інших обласних центрів, де виділення земельних ділянок для учасників гібридної війни відбувається не так жваво, в Рівному тривають заходи з проведення інвентаризації всієї землі.

Міська влада докладатиме максимум зусиль, аби реалізувати права захисників українського народу, — наголосив начальник управління земельних відносин міськвиконкому Сергій Таргоній.

Про це повідомив підполковник Регіонального медіа-центру МО України Віктор ШУБЕЦ на своїй сторінці у ФБ.

pic

pic

pic