Сумка - це головний та необхідний аксесуар для кожної красуні. Вона доповнює будь-який Ваш образ.При цьому не важливо, яка ця сумка - повсякденна, пляжна або сумка для походу по магазинах - вони потрібні нам завжди. Правда, підібрати влучну сумочку до наряду виходить не завжди, а іноді хочеться мати щось абсолютно ексклюзивне, щоб такого аксесуара вже точно не було у подруги або у колеги.

Отож, як зшити сумку своїми руками, читайте у статті:

Сумка для покупок

Якщо ви ніколи не пробували шити, то проста сумка для покупок - це якраз те, з чого можна почати.



pic

Для такої сумки вам знадобиться щільна тканина, наприклад, бавовна, вельвет або денім. Дуже добре підійде плащовка, так як вона не промокає.



pic

Викрійка сумки дуже проста. Це прямокутник або квадрат зі сторонами приблизно від 40 до 50 см, все залежить від того, якого розміру сумка вам потрібна.



pic

З'єднайте на швейній машині три сторони двох деталей або, якщо тканина складена навпіл, то тільки дві бічні. Верхній край загніть всередину два рази, прострочіть і пришийте ручки.



pic

Ручки у сумки можуть бути з того ж матеріалу, а можна їх зробити з тасьми, стрічки і так далі. Дві смужки тканини довжиною близько 30 см або більше і шириною близько 7 см складіть уздовж, прострочіть і виверніть, а потім пришийте до основної частини.



pic

Пляжна сумка

Скоро літо, а тому пляжні сумки особливо актуальні. Зшити пляжну сумочку не набагато складніше, ніж сумку для продуктів.



pic

Найчастіше сумки для відпочинку бувають у формі перевернутої трапеції, але можна зробити її квадратною, круглою, напівкруглою і так далі.



pic

Щоб побудувати викрійку сумки, потрібно визначитися з формою і розміром, а потім накреслити бічну сторону сумки. Тепер необхідно побудувати викрійку денця. Воно може бути круглим або овальним, головне, щоб довжина кола дорівнювала двом довжинам нижній частині сумки. При побудові викрійки не забудьте, що пляжна сумка повинна бути досить місткою.



pic

Після розкрою з'єднайте дві бічні частини сумки і пришийте внизу денце. Потім підігніть верхній край сумки, прострочіть і пришийте ручки за тим же принципом, що і для продуктової сумки.

Якщо ви вирішите зробити сумку на підкладці, що буде ще краще, то вам необхідно зшити підкладку точно так само, як і основну частину. Виверніть підкладку навиворіт, надіньте на основну частину, з'єднайте верхній шов, залишивши невелику ділянку відкритою. Виверніть через нього сумку, заправте всередину підкладку, вручну зашийте розріз і пришийте ручки.

pic

Сумки на кожен день

Зшити повсякденну сумочку з тканини досить просто, а от зі шкіри або шкірозамінника, а також інших щільних матеріалів - складніше, тому що потрібна спеціальна машинка.

Повсякденна сумка відрізняється тим, що в ній завжди більше кишень - як зовні, так і всередині. Вона, як правило, виконана з міцних матеріалів, для її декору використовується більше прикрас та фурнітури.

Тому перш ніж шити сумку, необхідно намалювати ескіз, побудувати викрійку, на викрійці намітити, де будуть пришиті кишені, прикраси, фурнітура, і врахувати все це в подальшій роботі.

Технологія пошиття повсякденної сумки, особливо якщо вона доповнена всім перерахованим вище, може бути досить складною, тому заслуговує окремої статті або навіть майстер-класу. Ми пропонуємо вам варіанти, як можна зшити сумку на кожен день якомога простіші і швидші: сумку зі старих джинсів і сумку-мішок.



pic

Щоб пошити повсякденне сумку зі старих джинсових брюк або спідниці, потрібно просто відрізати верхню частину, а лінію зрізу зістрочити, попередньо вивернувши виріб навиворіт.



pic

З відрізаної частини зробіть ручки необхідної довжини і пришийте до сумки.



pic

Там де був пояс, можна вшити застібку-блискавку або зробити петлі і пришити гудзики.

Сумка-мішок



pic

Зшити невелику сумку-мішок можна за тим же принципом, що і пляжну сумку.



pic

Різниця міститься лише тому, що бокова частина сумки буде не в формі трапеції, а прямокутна або зовсім скроєна по колу з одним швом.



pic

По верхньому краю сумки потрібно прокласти ще одну сходинку на пару сантиметрів нижче краю і вставити мотузку, яку потім можна затягнути.