Порушення про дотримання перемир’я фіксуються фактично вздовж усієї лінії розмежування, при чому бойовики все частіше застосовують важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Минулої доби противник 24 рази використав зброю проти українських захисників.

Пізно ввечері на Маріупольському напрямку бойовики грубо порушили умови припинення вогню і понад годину обстрілювали з артилерійських систем калібру 152 мм наші позиції біля н.п. Славне. На тому ж напрямку противник бив по укріпленнях сил АТО на підступах до Новотроїцького з 120-мм мінометів, неподалік Гранітного – з великокаліберних кулеметів, а в районі Павлополя – з гранатометів.

Продовжуються обстріли опорних пунктів сил АТО і в районі Авдіївки. Там бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 82 мм та 120 мм, а також гранатометів та стрілецької зброї.

Не спокійно й на Луганщині. Там декілька разів під ворожий вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції біля Трьохізбенки та Станиці Луганської.

Минулої доби у повітряному просторі над підконтрольною ЗС Україні територією зафіксовано прольоти 3 ворожих БПЛА. Один з них – ударний, який бомбардував розташування одного з українських підрозділів вибуховими пристроями. З початку доби ситуація помітно стабілізувалась, з огляду на чергові домовленості про припинення вогню. Однак було зафіксовано щонайменше 2 епізоди застосування противником зброї в районі Новомихалівки та Красногорівки.

Повідомляє прес-центр штабу АТО