Кожна жінка прагне пахнути по-особливому. Вибір хороших парфумів зазвичай займає багато часу, адже підробки очікують на Вас буквально на кожному кроці. Як відрізнити оригінал від неякісної підробки, - читайте далі.

Якщо ви ніколи раніше не купували таку марку парфумів, то перед походом у магазин зберіть про них якомога більше інформації — зробити це можна на сайті виробника. Вас повинна цікавити така інформація, як вид оригінальної упаковки, дизайн флакона, обсяг в мл. Також зверніть увагу на особливі прикмети упаковки — наявність і розташування основних знаків тиснення з логотипом марки. Відомі марки завжди використовують і спеціальні способи захисту від підробки — це голограми або тиснені знаки з певною символікою. Визначте і запам’ятайте їх розташування на упаковці.

При покупці парфумів у магазині уважно перевірте упаковку і флакон на присутність таких знаків. Будьте уважні — іноді на підробках змінюють всього лише одну букву в логотипі, що дуже непомітно, і неуважні покупниці попадаються на цей прийом. При цьому порівнюйте саме ті парфуми, які ви безпосередньо будете оплачувати на касі, а не ті, що стоять на вітрині, та як на вітрині може бути оригінал, а продадуть вам вже підроблену продукцію. Стійкий запах — ознака якості



pic

Всі якісні парфуми повинні мати стійкий запах, який тримається на тілі не менше 18 годин, а ще краще — двох днів (нехай вже і злегка вловимий, але все ж), лише періодично змінюючи своє звучання і проявляючи різні нотки аромату — від верхніх до нижніх. Перевірить стійкість парфумів просто — капніть пару крапель на зап’ясті і подивіться, скільки часу буде триматися запах, і як він буде змінюватися.

Якщо вам пощастило, і духи дійсно виявилися дуже стійкими, то можете їх купувати, так як стійкість аромату — одна з головних ознак якості. Наносити пробу на зап’ясті так само краще не з пробника на вітрині, а безпосередньо з продаваного флакона.



pic

Духи повинні бути сертифіковані

Якщо навіть після огляду упаковки і флакона ви сумніваєтеся в оригінальності продукту, то попросіть у продавця сертифікат якості на ці парфуми. Сертифікат можна попросити і в тому випадку, якщо вам ліньки проводити такий ретельний огляд і звіряти всі значки та інші розпізнавальні елементи.

За законом продавець завжди зобов’язаний надавати покупцеві сертифікат якості на продукцію. Якщо вам відмовляють у цьому, то крокуйте прямо в інший магазин — швидше за все в цьому магазині сертифіката якості попросту немає, інакше б вам його обов’язково показали. А якщо його немає, то й про оригінальність продукту говорити не доводиться.

Сертифікат якості на духи, як і на будь-який інший продукт, має бути оригінальним. Ксерокопія не підійде. На ньому так само повинна стояти оригінальна печатка, а не та, що намальована кольоровим принтером. Ніяких слідів копіювання на сертифікаті якості бути не повинно — це дуже важливо. Щоб визначити автентичність відбитку печатки, подивіться на неї під невеликим кутом нахилу. Надрукована на принтері або ксероксі друк буде повністю однорідною з папером, а оригінальна печатка буде добре виділятися на загальному фоні.



pic

Штрих-код

Перша цифра штрих-коду на оригінальних парфумах має вказувати на країну-виробника, яка зазначена на упаковці.

Наприклад, штрих-код французьких парфумів починатиметься з цифр 30-37, англійських – 50, німецьких – 400-440, іспанських – 84, італійських – 80-83, американських – 00-09

Дата виробництва

Зазвичай дата виробництва зазначається у вигляді коду: перша цифра позначає рік виробництва, наприклад 14 (2014), наступні три цифри – день від початку року. У підробці цього або не буде, або дата буде зазначена по-іншому.

Джерело: ehow.com.ua