Вологі серветки, які є практично незамінними у подорожах і є невід'ємною частиною вмісту жіночої сумочки мають негативні властивості. Особливо небезпечними вони можуть стати для дітей, шкіра яких досить вразлива.

Вологі серветки хоч і призначені для гігієни та очищення шкіри, можуть завдати їй помітної шкоди. Слід звернути увагу на те, що шкідливими можуть бути будь-які вологі серветки, навіть дитячі.

Властивості вологих серветок вивчали дерматологи. Вони виявили, що не рідко трапляється виникнення алергічної реакції на вологі серветки різних марок.

Дослідження виявили одинадцять алергічних реакцій на вологі серветки серед трьохсот досліджуваних. Кількість алергічних реакцій, які виникли за останній рік зросли на три з половиною відсотки, що свідчить про те, що алергія на вологі серветки постійно поширюється.

Спеціалісти переконані, що причиною виникнення алергічних реакцій є волога речовина, яка міститься у серветках. В цій рідині міститься консервант - метілізотіазолінон. Ця речовина може стати причиною виникнення дерматиту.