"Строкатий Цеппелін” 15 травня, в 78-му випуску музичної програми “Строкатий Цеппелін”, її автор та ведучий Вільям Шевчук розповів про історію видатного музиканта Рода Стюарта

Родерік Девід «Род» Стюарт, (1945-го року народження) — розпочав кар’єру у колективі The Jeff Beck Group, а продовжив у групі Faces. Але найбільшого успіху Стюарт досяг у сольній кар’єрі , в основному у Великобританії де 7 його альбомів досягали першого місця у британському чарті альбомів, а 22 сінгли входили у першу десятку.

У списку журналу „Q” «100 найвеличніших співаків» Род Стюарт посідає 33-місце. У віці одинадцяти років Стюарт уперше узяв у руки гітару, але присвятити себе музиці ризикнув не одразу.

На початку 60-х років він серйозно подумував стати професійним футболістом — зокрема, деякий час грав за юнацький склад клубу «Брентфорд» (Західний Лондон).

Лише пропрацювавши декілька років на цвинтарі копачем, Стюарт вирішив зайнятися музикою. Влітку 1962 року Стюарт став одним із засновників (і вокалістом) групи The Ray Davies Quartet, яка позніше перетворилася на The Kinks.

А у 64-ому він приєднався до групи з Бірмінгему Jimmy Powell & the Five Dimensions. А ще він підпрацьовував сесійним музикантом. У цілому ряді добре відомих груп і проектів.