Анасатсія Обарчук на сторінках власної книги "Межиріч Корецький" дослідила історію старовинного містечка від початку 16 сторіччя до сьогодення. Видати книгу допоміг ще один виходець із Межирічь - депутат облради Анатолій Жуковський.

Село Великі Межирічі Корецького району нині мало нагадує те провінційне містечко, яке існувало тут багато років тому. Селяни жаліються, занедбані історичні пам'ятки, приваблюють лише птахів та малоосвічену молодь, яка залишає на стінах замків згадку про своє перебування. Втім, справжній внесок в історичну пам'ять Межиріча корецького внесла також молода людина. Анастасія Обарчук свою малу Батьківщину зробила великим скарбом для усіх мешканців Рівне нщини.

Тому і книгу "Межиріч Корецький" Анастасія Обарчук презентувала рівнянам у краєзнавчому музеї. Своє ґрунтовне дослідження історії рідного краю, авторка виклала більше надій на 300 сторінках книги. В ній багато ілюстрацій, фотографій та навіть пісень, зібраних у рідному містечку.

Історичні факти, викладені у книзі зібрані в архівах багатьох українських міст та з досліджень польських істориків. Усі вони, впевнена авторка, будуть цікаві не лише мешканцям рідного села. але й тим, хто цінує історію свого краю.

Пишається роботою Анастасії і її чоловік. Він впевнений, що за цей рік роботи над книгою для його дружини не пройшов даремно. Анастасія Обарчук впевнена. її книга стане добрим прикладом для усіх небайдужих людей, які хочуть зберегти історичну пам'ять про свої села та містечка. І вони напишуть власні дослідження про втрачене для тих, хто досі цінує історію власного краю.